Welkom op de website van Zeilclub ABN AMRO. De Zeilclub is een enthousiaste groep (oud) ABN AMRO collega's die met elkaar de zeilsport beoefenen. Het doel van de Zeilclub is sinds de oprichting in 1947 onveranderd gebleven: "gezelligheid en ontspanning op het water, waarbij zowel beginnende als gevorderde zeilers in open boten en kajuitzeiljachten het water op gaan". 

 

       
                                

 

NIEUWSBERICHTEN 


 

02-10-2018 Afsluitingsborrel vindt plaats op dinsdagavond 16 oktober 2018

  

Borrel  

Het zeilseizoen 2018 is al weer bijna afgelopen en daarom nodigen we je graag uit voor de Afsluitingsborrel op dinsdag 16 oktober 2018 van 17:30 - 20:00 uur in het clubgebouw van watersportvereniging Westend, Stommeerweg 72 D, 1431 EX Aalsmeer (jachthaven Dragt). Tijdens deze avond worden traditiegetrouw de openzeilboot en kajuitzeiljacht brevetten uitgereikt aan de leden die dit jaar voor hun cursus of nieuwe vaargebied zijn geslaagd. We hopen dus dat er zoveel mogelijk cursisten en deelnemers van de zeiltochten aanwezig zullen zijn.

 

Schrijf je in via de website. Log in via menuoptie Persoonlijk, kies menuoptie Activiteiten en selecteer de activiteit 'Afsluitingsborrel Zeilclub ABN AMRO'. Vervolgens klik je linksonder op Inschrijven. Je kunt eventueel ook een e-mail sturen aan bulcliez.[antispam].@nl.abnamro.com.

  

 


  

13-08-2018 Koersvast is vanwege reparatiewerkzaamheden tot 1 september 2018 niet te gebruiken

  

Randmeer Advance  

De Koersvast is vanwege reapratiewerkzaamheden tot zeker 1 september 2018 niet te gebruiken. Gebruik de IBAN niet zonder kennis van zaken! Lees eerst de instructies of raadpleeg de bootsman.

  

 


  

04-04-2018 Start zeillessen op de openzeilboten en de Open dag van de Zeilclub

  

Afbeelding1  

Heb je weer zin in het nieuwe zeilseizoen? Kom dan op zondag 22 april 2018 naar de Open dag van de Zeilclub ABN AMRO. Locatie: Jachthaven Dragt, Stommeerweg 72 Aalsmeer. Het programma begint om 11.30 uur en duurt tot het einde van de middag.

 

Kom ook als je interesse in de zeillessen op de openzeilboten voor beginners of voor meer ervaren zeilers hebt. De zeillessen starten vanaf maandag 7 mei 2018. Neem gerust geïnteresseerde collega's, familie of vrienden mee. Deelname is gratis maar graag wel per e-mail aanmelden. [lees meer]

   

 


  

04-04-2018 Nieuwe Facebook pagina voor de Zeilclub

 

Facebook   De Zeilclub heeft een nieuwe Facebook pagina in gebruik genomen en de oude zal binnenkort worden opgeruimd. Allemaal deze pagina dus even opnieuw liken.

 

 


  

07-03-2018 Overlijden Hans Demmers

 

HD0  

Deze week werden we opgeschrikt door het bericht dat Hans Demmers afgelopen woensdag 7 maart is overleden. Hans was al geruime tijd lid van de Zeilclub en actief betrokken als docent voor de Vaarbewijscursus, organisator van het Frieslandweekend en ervaren instructeur en schipper op de kajuitzeiljachten. Hij werd door zijn cursisten geroemd om zijn kennis en duidelijke uitleg. Door zijn inzet is bijvoorbeeld de Vaarbewijscursus inclusief navigatietocht een groot succes geworden en nam het aantal cursisten alleen maar toe.

 

We zullen zijn betrokkenheid, positief kritische houding en humor gaan missen en wensen zijn nabestaanden alle kracht toe om dit verlies te verwerken. Klik hier om de rouwkaart te zien.

 

 


  

22-02-2018 Start inschrijving voor reserveren zeiljachten en tochten per 24 februari 2018

 

Inschrijven 1  

Vanaf zaterdag 24 februari 2018 om 00:00 uur (dus in de nacht van vrijdag op zaterdag) is het weer mogelijk om de kajuitzeiljachten TIKKI€, iDEAL en S€PA voor eigen gebruik te reserveren. Ook hebben we een mooi programma met zeiltochten samengesteld waarvoor je kunt inschrijven.

 

Om een kajuitzeiljacht te kunnen reserveren is het noodzakelijk dat je over de juiste brevetten, vaargebieden en certificaten beschikt. Voor de inschrijving op een van de zeiltochten met de kajuitzeiljachten hoef je niet over een (kajuit)zeilbrevet te beschikken. Dit is dus voor alle leden mogelijk. [lees meer]

 

 

 


  

19-02-2018 Persoonlijke gegevens in de ledenadministratie controleren

 

Ledenadministratie   Een correcte ledenadministratie is voor de Zeilclub van belang omdat het de basisgegevens bevat om onze leden via de e-mail of telefonisch te kunnen bereiken maar ook om bijvoorbeeld de jaarlijkse contributie te kunnen incasseren. We hebben inmiddels meerdere leden waarmee we helaas geen contact meer kunnen opnemen omdat gegevens ontbreken of onjuist zijn. Hierbij het verzoek om je gegevens in de ledenadministratie te controleren en indien nodig te wijzigen. Ga naar de website en klik op menuoptie Persoonlijk. Log in en selecteer NAW gegevens. Controleer en wijzig je gegevens en klik op Verder om naar het volgende tabblad te gaan. Als je klaar bent klik je op Voltooien.

 

 


  

15-02-2018 Inschrijving manoeuvreer cursussen 2018

 

Inschrijven  

Vanaf maandag 2 april 2018 start de Zeilclub ABN AMRO weer met de Basis-, Gevorderden- en Ervaren manoeuvreer cursussen op de kajuitzeiljachten TIKKIE, iDEAL en SEPA van de Zeilclub. 


Meld je uiterlijk 1 maart aan. [lees meer]

 

 


  

05-02-2018 Jaarkalender 2018 is gepubliceerd

  

Kalender   De Jaarkalender 2018 is gepubliceerd. Hierin vind je alle activiteiten, trainingen, bestuursvergaderingen etc. van het jaar 2018.

 

 


  

19-01-2018 Introductielessen Blokarts

 

Blokart 1  

De Zeilclub beschikt over twee Blokarts, de Debet en de Credit, waarmee op het strand gezeild kan worden. Als onderdeel van het lidmaatschap van de Zeilclub zijn deze na het met goed gevolg afronden van een Introductieles gratis te gebruiken. Roelof Hilgersom is beschikbaar om op zondag 28 januari, 25 februari, 25 maart en 22 april 2018 introductielessen te verzorgen. Deze vinden bij voldoende belangstelling plaats van 11:00 - 14:00 uur op het strand van Wijk aan Zee.

 

Als je interesse hebt om aan een van de introductielessen deel te nemen dan kun je dit aan Roelof laten weten door middel van een e-mail aan strakolb.[antispam].@zcaab.nl. Geef dan aan naar welke datum je voorkeur uitgaat en voeg je telefoonnummer toe waarop je te bereiken bent. Roelof neemt dan vervolgens persoonlijk contact met je op.

 

 


  

01-12-2017 Cursus Klein Vaarbewijs 2018

 

KVB 4   In januari 2018 organiseert de Zeilclub ABN AMRO weer een cursus Klein Vaarbewijs I & II dat je voorbereidt op de officiële VAMEX examens. Met het Vaarbewijs 1 mag je op rivieren, kanalen en kleine meren varen en met het Vaarbewijs 2 mag je ook op de grote wateren varen zoals de Waddenzee, de Oosterschelde, de Westerschelde, de Eems en Dollard, het IJsselmeer, het IJmeer en het Markermeer. Het Klein Vaarbewijs heb je nodig als je ooit een kajuitzeiljacht van de Zeilclub wilt huren en staat gelijk aan het ICC certificaat. Dit certificaat is vaak noodzakelijk als je in het buitenland een (zeil)boot wilt huren. [lees meer]

 

 


  

14-05-2017 D.d. 7 juni 2017 Algemene Leden Vergadering in clubhuis Westend

 

Op woensdagavond 7 juni 2017 houdt de Zeilclub haar jaarlijkse Algemene Leden Vergadering in het clubhuis van Westend in Jachthaven Dragt. Zie de e-mail die je onlangs ontvangen hebt of klik hier voor meer informatie.

 

 


  

14-05-2017 Openzeilboot de Swift is nu op de Nieuwe Meer beschikbaar

 

Afgelopen week is de Swift van de Westeinderplas naar Jachthaven Meerzicht aan de Nieuwe Meer overgevaren en is daar vanaf nu beschikbaar voor de zeillessen en vrij gebruik door de leden. Deze locatie ligt in de nabijheid van het Hoofdkantoor aan de Gustav Mahlerlaan en is (op de fiets en openbaar vervoer) ook vanuit de stad snel en eenvoudig bereikbaar. Let wel op dat er niet met de auto op het terrein van de jachthaven geparkeerd mag worden. Dit kan wel aan het einde van de Jachthavenweg (na 19 uur gratis).

 

 


  

14-05-2017 Welkom tussenschip Tikkie

  

Tikkie Met dank aan de Aankoopcommissie heeft de Zeilclub onlangs een nieuw tussenschip kajuitzeiljacht aangeschaft om het gat tussen de openzeilboten en de grotere kajuitzeiljachten iDEAL en S€PA te verkleinen. Het is een goed uitgeruste ETAP 26i met helmstok besturing uit 1997 en hij ligt in Jachthaven Dragt te Aalsmeer. We hebben hem Tikkie genoemd naar de smartphone app van de ABN AMRO waarmee je bekenden betaalverzoeken per Whatsapp kunt versturen. [lees meer]

 

 


  

10-04-2017 Frieslandweekend van 12 t/m 14 mei 2017

 

Het Frieslandweekend 2017 wordt weer georganiseerd en we gaan weer voor het beproefde recept van zon, water en gezelligheid. Doe mee aan het Frieslandweekend van vrijdag 12 mei tot zondag 14 mei 2017 en schrijf je in! Twee dagen mooie zeiltochten maken over de Friese wateren in een Valkje! [lees meer]

 

 


  

31-03-2017 Start zeillessen op de openzeilboten en de Open dag van de Zeilclub

 

Vanaf maandag 8 mei 2017 starten de zeillessen voor beginners met twee openzeilboten op de Westeinderplas en één openzeilboot op de Nieuwe Meer (dichtbij de Gustav Mahlerlaan). Voor de meer ervaren zeilers bieden we dit jaar opfrislessen aan en gaan we Spinnaker/ Wedstrijdtraining organiseren.

 

De Open dag van de Zeilclub vindt dit jaar plaats op zondag 30 april in jachthaven Dragt, Stommeerweg 72 Aalsmeer. Het programma begint om 11.30 uur en duurt tot het einde van de middag maar je bent niet verplicht om de hele dag te blijven. Gedurende de dag is het voor bezoekers mogelijk om lid van de Zeilclub te worden en/ of je in te schrijven voor de zeillessen. [lees meer]

 

 


  

12-03-2017 Korting op zeilreizen en huur zeilschepen bij de TUI merken Sunsail en The Moorings

 

Binnenkort kun je via de Zeilclub 15% korting krijgen op zeilreizen en huur van een zeilschip bij de TUI merken Sunsail en The Moorings. Ze bieden zeilreizen en huur van zeilschepen aan op locaties over de gehele wereld. Voor de huur van een zeilschip is wel het bezit van een ICC (International Certificate of Competence) certificaat vereist. Dit maakt tegenwoordig onderdeel uit van het Vaarbewijs deel 2 en TKN. 

 

 


  

03-03-2017 Watersportvereniging Westend viert 100 jarig bestaan

 

Watersportvereniging Westend in Aalsmeer is 100 jaar geleden opgericht. Om deze reden zijn alle leden van de Zeilclub ABN AMRO door het bestuur van WV Westend uitgenodigd om het 100 jarig bestaan met de leden van Westend te vieren. [lees meer]

 

 


  

27-02-2017 Morgen start inschrijving manoeuvreercursussen kajuitzeiljachten

 

Vanaf 3 april start de Zeilclub ABN AMRO weer met de basis-, herhalings- en gevorderden manoeuvreercursus kajuitzeiljachten en vanaf morgen kun je je hiervoor inschrijven. [lees meer]

 

 


  

26-02-2017 Zondag 5 maart 2017 start reservering kajuitzeiljachten en inschrijving tochten

 

Vanaf zondag 5 maart 2017 om 00:00 uur is het weer mogelijk om de kajuitzeiljachten iDEAL en S€PA voor eigen gebruik gedurende het zeilseizoen 2017 te reserveren. Het is vanaf dan ook mogelijk in te schrijven op de drie of vierdaagse zeiltochten. [lees meer]

 

 


  

17-02-2017 Van de bestuurstafel 

 

Gisteravond had het bestuur de eerste bestuursvergadering van 2017 met een lange lijst aan onderwerpen en te nemen besluiten. We hebben een aantal belangrijke beslissingen genomen waarmee we afwijken van de werkwijze van de laatste jaren. Net als de bank willen we wat meer experimenteren wat hopelijk leidt tot meer en tevredener leden. [lees meer]

 

 


 

Deze pagina is gegenereerd door E-captain. Captain: Het ideale ledenbeheer en relatiebeheer systeem voor stichtingen, sportclubs en -verenigingen. Meer informatie vindt u op de Captain website.