15-02-2018 Inschrijving manoeuvreer cursussen 2018

 

Vanaf 2 april 2018 start de Zeilclub ABN AMRO met de Basis-, Gevorderden- en Ervaren manoeuvreer cursussen op de kajuitzeiljachten van de Zeilclub.

Hieronder een korte beschrijving van de cursussen:

Cursus Kajuitzeiljacht - Basis
Deze praktijktraining is gericht op het veilig leren manoeuvreren met de motor op een kajuitzeiljacht. Gedurende 10 lessen oefen je veelal in de haven om alle manoeuvreer vaardigheden zoals afvaren en aanmeren onder de knie te krijgen. Daarbij wordt je getraind als schipper in het aansturen van je bemanning. De lessen worden gegeven op de TIKKIE met helmstok.
De praktijktraining wordt afgesloten met een dagtocht, waarin wordt geoefend met de zeilen. Na succesvolle afronding van deze training ontvang je het KB-brevet.
Deze training is bedoeld voor leden die zeilervaring hebben opgedaan op (open) zeilboten.

Cursus Kajuitzeiljacht - Gevorderd
Deze praktijktraining is bedoeld voor leden met het KB-brevet en de nodige ervaring op de TIKKIE die de overstap willen maken naar een groter kajuitzeiljacht met stuurwiel. Met het succesvol afronden van deze training behaal je het K1-brevet.
De training is natuurlijk ook geschikt voor alle leden die reeds een K1-brevet hebben en na een lange winterperiode hun vaardigheden weer willen oefenen.
Deze praktijktraining bestaat uit 5 lessen op de iDEAL.

Cursus Kajuitzeiljacht - Ervaren
Deze praktijk training is bedoeld voor leden met de nodige ervaring op de iDEAL die de overstap willen maken naar een groter kajuitzeiljacht. Voorwaarde is dat je in het bezit bent van het K1-brevet en de nodige ervaring hebt.
Het tempo ligt in de deze training hoger dan in de Basis praktijktraining. Na succesvolle afronding van de training ontvang je het K2-brevet. Met het K2-brevet mag je op alle kajuitzeiljachten van de club varen binnen het vaargebied dat je in bezit hebt.
Deze training is natuurlijk ook geschikt voor alle leden die reeds een K2-brevet hebben en na een lange winterperiode hun vaardigheden weer willen oefenen.
De praktijktraining bestaat uit 5 lessen op de SEPA.

De cursussen starten vanaf maandagavond 2 april 2018. Aanvangstijd is 17:30 uur en de lessen eindigen als het donker wordt.


De lessen worden gegeven op een vaste doordeweekse dag of avond of gedurende een aantal dagen in het weekend. We lessen met maximaal drie cursisten per schip. De kosten bedragen € 142,- voor de Basis cursus, € 71,- voor de Gevorderden cursus en € 96,50 voor de Ervaren cursus.

Enthousiast geworden? Meld je dan uiterlijk 1 maart aan op de website van de Zeilclub. Ga naar menuoptie Activiteiten en selecteer de gewenste cursus. Klik linksonder in de pagina op Inschrijven. Log in (vul je persoonlijke gegevens in als je nog geen lid bent) en vul vervolgens de gevraagde cursusgegevens in. Geef aan wat je eerste, tweede en derde keuze is voor de cursus en of je eventueel ook in het weekend kunt. Daarna klik je nogmaals op Inschrijven om je inschrijving definitief te maken. Je ontvangt een bevestiging via de e-mail als we je inschrijving hebben ontvangen.

Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met je 1e keuze. Het veld opmerkingen kun je gebruiken om eventueel aanvullende informatie mee te geven.

Als je je inschrijft voor de Basis cursus dan krijg je een uitnodiging voor een theorieavond op donderdag 22 maart 2018. Op deze avond krijg je meer informatie over de brevetten en de inhoud van de lessen. Ook kun je dan alvast kennismaken met je instructeur. Leden die niet bij ABN AMRO werkzaam zijn, kunnen een parkeerplaats reserveren. Geef dan bij het inschrijven je kenteken door.

Wij zien je inschrijving graag tegemoet.

 

Bij vragen kun je contact opnemen met:

  

Jouke van Schepen (Commissaris Opleidingen)
E-mail: negnidielpo.[antispam].@zcaab.nl
Mobiel: 06-22661555

Deze pagina is gegenereerd door E-captain. Captain: Het ideale ledenbeheer en relatiebeheer systeem voor stichtingen, sportclubs en -verenigingen. Meer informatie vindt u op de Captain website.