01-12-2017 Cursus Klein Vaarbewijs 2018

 

In januari 2018 organiseert de Zeilclub ABN AMRO weer een cursus Klein Vaarbewijs I & II dat je voorbereidt op de officiële VAMEX examens. Met het Vaarbewijs 1 mag je op rivieren, kanalen en kleine meren varen en met het Vaarbewijs 2 mag je ook op de grote wateren varen zoals de Waddenzee, de Oosterschelde, de Westerschelde, de Eems en Dollard, het IJsselmeer, het IJmeer en het Markermeer. Het Klein Vaarbewijs heb je nodig als je ooit een kajuitzeiljacht van de Zeilclub wilt huren en staat gelijk aan het ICC certificaat. Dit certificaat is vaak noodzakelijk als je in het buitenland een (zeil)boot wilt huren.

Cursusdata 2018
Data: Dinsdagavond 9-1, 16-1, 23-1, 30-1, 6-2, 13-2. Examentraining: 03-03 en 10-03. In de voorjaarsvakantie (week 8 en 9) is er geen les.
Cursustijd: 18.00 - 21.00 uur
Cursuslocatie: ABN AMRO, Hogehilweg 21, Amsterdam Zuidoost
Docent: Hans Demmers

Inhoud
De cursus Klein Vaarbewijs I & II besteed veel aandacht aan de theorie en de examenstof. Zo komt ondermeer aan bod:

Tijdens de theorieavonden wordt de stof nader toegelicht, vragen beantwoord, ervaring opgedaan met het uitzetten van koersen en het oefenen van de examenstof. Om zoveel mogelijk uit deze avonden te halen en de cursus succesvol af te ronden moet je, naast het actief bijwonen van de theorieavonden, rekening houden met een paar uur zelfstudie per week.

Cursusmateriaal
Voor de cursus is een cursusboek, passer en plotter nodig. Deze moet je zelf aanschaffen. Meer informatie hierover, ontvang je na inschrijving voor de cursus.

Praktijktocht
Als afronding van de cursus wordt een praktijktocht (avond/dag) georganiseerd op één van de kajuitzeiljachten van de Zeilclub. De datum voor deze praktijktocht wordt tijdens de cursus bekend gemaakt.

Kosten
Leden van de Zeilclub: € 125,-
Niet-leden van de Zeilclub: € 150,-

Vamex examen
Na het volledig volgen van de cursus kun je je opgeven voor de VAMEX examens Vaarbewijs I en Vaarbewijs II (www.vamex.nl). Deze examens zijn geen onderdeel van de cursus.

 

Aanmelden
Enthousiast geworden? Ga naar menuoptie Activiteiten, selecteer 2017/2018 en klik op de activiteit Cursus Klein Vaarbewijs I & II. Klik vervolgens onderaan het bericht op Inschrijven. Log in met je Zeilclub gebruikersnaam en wachtwoord of vul het formulier in als je geen lid van de Zeilclub bent. Bevestig je aanmelding door nogmaals op Inschrijven te klikken. Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail.


Meer informatie
Jouke van Schepen, e-mail: BAACZnegnidielpo.[antispam].@gmail.com of tel: 06 22661555

Deze pagina is gegenereerd door E-captain. Captain: Het ideale ledenbeheer en relatiebeheer systeem voor stichtingen, sportclubs en -verenigingen. Meer informatie vindt u op de Captain website.