27-02-2017 Start inschrijving manoeuvreercursussen kajuitzeiljachten

 

Vanaf 3 april start de Zeilclub ABN AMRO weer met de basis-, herhalings- en gevorderden manoeuvreercursus kajuitzeiljachten en vanaf morgen kun je je inschrijven. Hieronder volgt een korte beschrijving:

 

Basiscursus
De basiscursus is bedoeld voor leden die hun O-brevet hebben en is vooral gericht op het veilig leren manoeuvreren op de motor met een kajuitzeiljacht. Dit betekent dat je gedurende 10 avonden veel in de haven aan het oefenen bent om alle vaardigheden zoals veilig aanmeren en afvaren onder de knie te krijgen. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan het aansturen van je bemanning. Aan het zeilen wordt geen aandacht besteed omdat we er vanuit gaan dat je al voldoende zeilervaring hebt opgedaan met andere (open)zeilboten. In de tochten komt het zeilen op een kajuitzeiljacht wel weer uitgebreid aan bod.

 

Herhalingscursus
De herhalingscursus is bedoeld voor cursisten die het afgelopen zeilseizoen hun K1-brevet nog niet hebben gehaald en voor alle leden die hun vaardigheden willen onderhouden en aanscherpen. De cursus bestaat uit 5 avonden, 5 dagdelen of een combinatie daarvan.

Gevorderdencursus
De gevorderdencursus is bedoeld voor leden met een K1-brevet en de nodige ervaring met een kajuitzeiljacht, die de overstap willen maken naar een groter kajuitzeiljacht. Het tempo ligt in de gevorderdencursus hoger dan in de basiscursus. Na succesvolle afronding van de cursus ontvang je het K2-brevet waarmee je op alle kajuitzeiljachten van de club mag varen binnen het vaargebied dat je in bezit hebt. Ook leden die na de winterperiode de K2 vaardigheden weer willen aanscherpen kunnen zich voor deze cursus aanmelden.

 

De lessen worden gegeven op een vaste doordeweekse dag of avond of gedurende een aantal dagen in het weekend. We lessen met maximaal drie cursisten per schip. De kosten bedragen € 140,- voor de basiscursus, € 70,- voor de herhalingscursus en € 95,- voor de gevorderdencursus. 

 

De cursussen starten vanaf maandagavond 3 april 2017. Aanvangstijd is 17:30 uur en de lessen eindigen als het donker wordt. 

 

Enthousiast geworden? Meld je dan uiterlijk 15 maart aan op de website van de ABN AMRO Zeilclub!

 

Log eerst in via menuoptie Persoonlijk. Ga dan naar menuoptie Activiteiten, selecteer 2017/2018 en vervolgens de gewenste manoeuvreer cursus (basis, herhaling of gevorderden). 

 

Bevestig je deelname door onderaan de pagina op Inschrijven te klikken. Hierna kun je je eerste, tweede en derde keuze aangeven en eventueel of je ook in het weekend kunt. Je ontvangt een bevestiging via de e-mail als we je inschrijving hebben ontvangen. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met je 1e keuze. Het veld opmerkingen kun je gebruiken om eventueel aanvullende informatie mee te geven.

Met de inschrijving worden de basiscursisten ook uitgenodigd voor de theorieavond op donderdag 23 maart 2017. Op deze avond krijg je meer informatie over de brevetten en de inhoud van de lessen. Ook kun je dan alvast kennismaken met je instructeur. Leden die niet bij ABN AMRO werkzaam zijn kunnen bij het inschrijven hun kenteken invoeren voor een parkeerplaats.

Wij zien je inschrijving graag tegemoet. 

 

Met vriendelijke groet,

 

Jouke vanSchepen (Commissaris Opleidingen)

E-mail: BAACZnegnidielpo.[antispam].@gmail.com 

Mobiel: 06-22661555 

 

Deze pagina is gegenereerd door E-captain. Captain: Het ideale ledenbeheer en relatiebeheer systeem voor stichtingen, sportclubs en -verenigingen. Meer informatie vindt u op de Captain website.