Open zeilboten 

 

De Zeilclub beschikt over 4 openzeilboten die allen vernoemd zijn naar een term die te maken heeft met het betalingsverkeer:

Tijdens het zeilseizoen liggen de openzeilboten in Jachthaven Dragt aan de Westeinderplassen te Aalsmeer en zijn na reservering gratis te gebruiken door de leden van de Zeilclub. De openzeilboten worden ook gebruikt om de leden de kunsten van het zeilen bij te brengen. Alle openzeilboten zijn voorzien van een 4 pk buitenboord motor om eenvoudig de haven in en uit te kunnen varen.

 

 

Hieronder volgt een korte beschrijving van de openzeilboten in onze zeilvloot.

 

IBAN 

De IBAN is onze laatste nieuwe aanwinst. Deze Randmeer Limited Edition is een compleet uitgerust schip met veel trimmogelijkheden en daarom met name geschikt voor de ervaren zeilers. Het is onder andere mogelijk om het varen met een spinnaker te (be)oefenen. Het gebruik van de IBAN is in een uitgebreide handleiding beschreven. Lees deze eerst voordat je voor de eerste keer met de IBAN gaat varen. 

 

Randmeer Advance 

 

Specificaties:

 

Noro 

De Noro is een Ottenhome Valk en net als de Lostro een goede open toerzeilboot en ook zeer geschikt om mee te leren zeilen.  

 

Ottenhome Valk 

   

Specificaties:

    

Swift 

De Swift is een Centaur en beschikt in tegenstelling tot de Valken niet over een gaffelzeil maar over een torenzeil. Een Centaur is lichter en wendbaarder dan een valk en met wat harde wind kun je in de Swift in de trapeze gaan staan. Verder heeft de Swift ook een spinnaker zodat je hier ook ervaring mee kunt opdoen.  

 

Centaur 

 

Specificaties:

 

 

Verklaring van de namen van de openzeilboten: 

* De Zeilclub vond het destijds leuk om lostro en noro een beetje door elkaar te husselen en vandaar de scheepsnamen Loro en Nostro.

Deze pagina is gegenereerd door E-captain. Captain: Het ideale ledenbeheer en relatiebeheer systeem voor stichtingen, sportclubs en -verenigingen. Meer informatie vindt u op de Captain website.